Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Συνέχεια των ψευδών δημοσιεύσεων του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου



Επανερχόμαστε για ένα θέμα που έχει προκύψει "εκ των ων ουκ άνευ" με τις δημοσιεύσεις του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων ο οποίος χρησιμοποιώντας δόλιες τακτικές
προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους αποτρέποντάς τους να κάνουν αιτήσεις επαναπρόσληψης μέσω του Συνδικάτου μας και απειλώντας μάλιστα ευθέως ότι «θα τηλεφωνήσει στους ξενοδόχους να μην γίνουν δεκτές οι αιτήσεις μας» (δια στόματος της Γ. Γραμματέως του)… 
Η Συνδικαλιστική Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο…

Αποσπά από την Ομοσπονδία  έγγραφο το οποίο απευθύνεται προς «όλους τους εργαζόμενους του Ν. Λασιθίου Κρήτης» και την άλλη μέρα το αλλάζει προς «όλους τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ν. Λασιθίου Κρήτης», όμως και τα δύο έγγραφα έχουν την ίδια ημερομηνία και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

ΔΕΝ είναι όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μέλη του Συνδέσμου τους  (αν έτσι θέλουν να νομίζουν) και οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν ότι έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την είσπραξη της μηνιαίας συνδρομής από τον μισθό τους γιατί ποτέ κανείς δεν τους ρώτησε αν θέλουν να γίνεται αυτό.

Στην συλλογική σύμβαση που έχουν υπογράψει (αυτή  που εσκεμμένα μας απέκλεισαν από την διαπραγμάτευσή της), αναφέρεται ότι:

Άρθρο 10 -  Παρακράτηση συνδικαλιστικής συνδρομής
(σελίδα 10 της σύμβασης)
10.2. Παρακράτηση μπορεί να γίνει μόνο από εργαζόμενους που είναι μέλη του συνδέσμου και εφόσον το δηλώσουν εγγράφως με σχετική δήλωση τους στον εργοδότη. Η δήλωση αυτή είναι δυνατόν να κατατεθεί στον εργοδότη και μέσω του Συνδέσμου, μπορεί δε να ανακληθεί από τον εργαζόμενο οποτεδήποτε.
Έχουν ερωτηθεί ποτέ οι εργαζόμενοι αν συμφωνούν γι' αυτό;

Εμείς έχουμε ορίσει ετήσια συνδρομή για τα μέλη μας 10 ευρώ, ενώ εκείνοι βάσει του καταστατικού τους έχουν ορίσει δικαίωμα εγγραφής 100 δραχμές κ.λ.π… (είχαμε δραχμές στις 20.4.2005 που υπογράφεται το καταστατικό τους);;;…

Θεωρούν ότι όλοι οι εργαζόμενοι του νομού είναι μέλη τους;
Πέρα από αυτούς που κατεβαίνουν στις εκλογές και τους ψηφίζουν, έχουν εγγραφές μελών ή χρησιμοποιούν τις λίστες των εργαζόμενων που παίρνουν από τα λογιστήρια των ξενοδοχείων θεωρώντας αυθαίρετα ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι μέλη τους;

Κάθε μέρα που περνά φαίνεται και πιο ξεκάθαρη η ανάγκη της ίδρυσης του Συνδικάτου μας και λυπάμαι που δεν το επιχειρήσαμε από το 2010 που έγινε η διάσπαση του κλάδου…, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Το «δια ταύτα» όμως ΔΕΝ είναι ποιο σωματείο θα επικρατήσει ποιού, αλλά ποιο είναι αυτό που θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στον εργαζόμενο για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει καθημερινά.

Ο εργαζόμενος έχει κρίση να δει ποιος είναι πραγματικά με το μέρος του, αρκεί να σπάσει τον φόβο που τον κρατά καθηλωμένο και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Για το Σωματείο των Υπαλλήλων Ξενοδοχείων
:
Όσο πιο γρήγορα αποδεχτεί την ύπαρξή μας και πάψει να βλέπει τους ξενοδοχοϋπάλληλους σαν «πελάτες» του, τόσο το καλύτερο για τους εργαζόμενους – γιατί τον διχασμό και την διάσπαση ΔΕΝ την καλλιεργούμε εμείς!

                                                                       Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος: Λένα Νικολοπούλου
Η Γ. Γραμματέας: Βερόνικα Λεάνκα     

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 6987964706                                                                                 
  • Αιτήσεις εγγραφής και επαναπρόσληψης δεχόμαστε καθημερινά στο εργατικό Κέντρο - εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 10:00 - 13:00 και μέχρι την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.
  • Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής μπορείτε να κάνετε εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.