Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα στις Κινητοποιήσεις την Πέμπτη 16 Μάρτη

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις συγκεντρώσεις  την ΠΕΜΠΤΗ 16/3

Στον Άγιο Νικόλαο 18:30 στην κ. Πλατεία

 Στην Ιεράπετρα 18:30 στην Κ. Πλατεία

Στην Σητεία 18:30 Στην Κ. Πλατεία 

 

«ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Ένα σύνθημα που αποτυπώνει την αιτία του τραγικού προδιαγεγραμμένου εγκλήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άλλους πόσους ακόμα σακατεμένους, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά στα Τέμπη. Ήρθε αυτό το νέο έγκλημα να ξεχειλίσει το ποτήρι.

 Ένα ποτήρι γεμάτο καθημερινά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.  Όπως είναι αυτά των διανομέων στους δρόμους σε συνθήκες παγετού ή καύσωνα και με ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, όπως αυτά των καμαριερών και καθαριστριών που έρχονται καθημερινά σε επαφή με χημικά/απορρυπαντικά με αποτέλεσμα σοβαρές παθήσεις τόσο αναπνευστικές όσο και μυοσκελετικές από την εντατικοποίηση της εργασίας, όπως αυτά των μαγείρων/ζαχαροπλαστών/αρτοποιών που έχουν το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής λόγω των εναλλασσόμενων θερμοκρασιών στις κουζίνες, στους θαλάμους κατάψυξης, λόγω αυτών που εισπνέουν όπως η κάπνα στις εστίες ή τα άλευρα αλλά και άλλων παραγόντων.

Εκατοντάδες ακόμα καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και σε άλλους κλάδους όπως στις οικοδομές, στα καράβια κτλ. Και τόσα άλλα που δυστυχώς είδαμε να γίνονται τα τελευταία χρόνια σε πλημμύρες, σε φωτιές όσο και στην πανδημία.

Προδιαγεγραμμένα εγκλήματα τα χαρακτηρίζουμε γιατί μπορούσαν να αποφευχθούν αν ήταν σε προτεραιότητα οι ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη. Γιατί τα σωματεία και οι φορείς στις γειτονιές όπως Σύλλογοι γονέων, γυναικών κτλ έχουν ειδοποιήσει έγκαιρα για τα αποτελέσματα αυτά και σταθερά διεκδικούν/απαιτούν καλύτερες συνθήκες όχι μόνο εργασίας αλλά ζωής συνολικά!! Στη δουλειά, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα μέσα μεταφοράς κτλ.

Προδιαγεγραμμένα εγκλήματα είναι γιατί η πολιτική του κέρδους που πιστά υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, τα ολόπλευρα μέτρα ασφάλειας της ζωής της εργατικής τάξης τα θεωρεί κόστος και χασούρα.

Όλοι αυτοί που σήμερα ξεχειλίζει η οργή και απειλεί να τους πνίξει, τσακώνονται χωρίς τσίπα για το ποιος σκότωσε τους λιγότερους, ποιος διαχειρίστηκε καλύτερα το έγκλημα, την κάθε τραγωδία για τον λαό μας, και φυσικά ποιος επικοινωνιακά θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση με τις λιγότερες απώλειες μπροστά στις εκλογές… Τα κροκοδείλια δάκρια, οι υποκριτικές συγγνώμες, η άθλια προπαγάνδα τους μας θυμώνει πιο πολύ, μας εξοργίζειΗ λαοθάλασσα στην απεργία της Τετάρτης, τα συλλαλητήρια και οι καθημερινές διαδηλώσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα δυναμώνουν αντί να καταλαγιάσουν όπως επιδιώκουν κυβέρνηση και αστικά επιτελεία με την καταστολή, τις αποτυχημένες προβοκάτσιες την βρώμικη προπαγάνδα τους για μετατόπιση των ευθυνών στο ανθρώπινο λάθος.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

Ξεχειλίζει η οργή για το κράτος τους που είναι πολύ ικανό να βγάζει μέσα σε λίγες ώρες μια απεργία παράνομη, να καταστέλλει κινητοποιήσεις, να ξεσπιτώνει οικογένειες, να τους κόβει ρεύμα ακόμα και το νερό όπως έγινε πρόσφατα.

·         Εμείς οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στα μηχανάκια των delivery, στα πεντάστερα γκέτο πολυτελείας που λέγονται ξενοδοχεία, μετράμε κάθε μέρα νεκρούς και σακατεμένους από την έλλειψη μέτρων, από την εντατικοποίηση και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς.

·         Ενώνουμε τη φωνή μας και την οργή μας με όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό που σήμερα μπορεί να δει πιο καθαρά πως δε φταίει «η κακιά η ώρα» αλλά το κέρδος και οι κυβερνήσεις που διαχρονικά το υπηρετούν πιστά.

·         Κάνουμε τη θλίψη και την οργή μας οργανωμένο αγώνα ενάντια στην πολιτική που δε λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή και τη βάζει στη ζυγαριά κόστους-οφέλους απέναντι στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών που μας σκοτώνουν, μας καίνε, μας πνίγουν.

Συνεχίζουμε πιο πολλοί, πιο αποφασιστικά για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, οι πραγματικοί ένοχοι που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού, της νεολαίας.

Καλούμε στις κινητοποιήσεις  την Πέμπτη 16 Μάρτη,

Στον Άγιο Νικόλαο 18:30 στην κ. Πλατεία

 Στην Ιεράπετρα 18:30 στην Κ. Πλατεία

Στην Σητεία 18:30 Στην Κ. Πλατεία 

Διεκδικούμε:

·         Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

·         Την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

·         Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

·         Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

·         Υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

·         Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις

·         Επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις

·         Πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας

·         Ένταξη στα ΒΑΕ των διανομέων και των ειδικοτήτων του κλάδου όπως προϋπήρχαν

·         Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία

ΣΤΕΙΛΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ.

ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΜΙΚΡΕ!!!

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.