Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Τις πρακτικές Μακρη-θεοδωρισμού και χούντας της πλειοψηφίας του ΔΣ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ 


Την «αντιδημοκρατική, αντισυνδικαλιστική και παράνομη απόφαση των μελών της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), να διαγράψει από τα μητρώα δύο  εκλεγμένους στη διοίκηση και ένα ακόμη συνδικαλιστή μέλος του σωματείου, όλοι στελέχη του ΠΑΜΕ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της στους εργαζόμενους του κλάδου και σε όλο το εργατικό κίνημα η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ.
Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ο ένας από τους διαγραμμένους είναι πρόεδρος του ενός από τα δυο επιχειρησιακά σωματεία που ιδρύθηκαν τελευταία, ενώ οι άλλοι δύο είναι ο πρόεδρος κι ο γενικός γραμματέας σε ένα από αυτά που διεκδικούν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση. Η δικαιολογία είναι ότι τους αποκαλούν εργοδοτικούς.
- Πρόκειται για την ίδια πλειοψηφία που πριν δύο χρόνια διάγραψε, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, 4.000 εργαζόμενους, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ αυτών και δεκάδες μέλη από το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
- Είναι η ίδια πλειοψηφία που θεωρεί "συκοφαντία" -και απαντά με μηνύσεις- κάθε συνδικαλιστική αντιπαράθεση στην γραμμή της, με την οποία, όχι μόνο αρνείται την οργάνωση αγώνων, αλλά στηρίζει τις επιλογές των κυβερνήσεων και τα εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα. Η πλειοψηφία αυτή έχει καταργήσει τις μαζικές διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις. Οι συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων -όποτε γίνονται- είναι διαδικασία "fast track".
Πρόκειται για την ίδια πλειοψηφία που έχει οδηγήσει το σωματείο μακριά από τις αγωνίες και το πέλαγος των προβλημάτων των εργαζόμενων, ανυπεράσπιστους στις αυθαιρεσίες των ξενοδόχων.
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ στον καθημερινό τους αγώνα, κρίνοντας την στάση και την δράση της πλειοψηφίας του ΔΣ, τεκμηριωμένα αποκαλύπτουν ότι αυτή αποτελεί στήριγμα των στόχων των εργοδοτών.
Η ενέργεια της διαγραφής έρχεται να υλοποιήσει σχεδιασμούς των ίδιων των ξενοδόχων ώστε να διασφαλίσουν χωρίς εμπόδια, πιο αυξημένη κερδοφορία, με συνέχιση στο τσάκισμα των μισθών και του καθεστώτος της εργασιακής γαλέρας. Προσπαθούν να εμποδίσουν όσους μπαίνουν μπροστά για να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.
Αυτό έκαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Πρωτοστάτησαν στην απόφαση των εργαζομένων σε δύο ακόμη ξενοδοχεία να ιδρύσουν σωματεία και να διεκδικήσουν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της προσπάθειας, η πλειοψηφία του κλαδικού σωματείου, έσπευσε να υπογράψει άρον-άρον νέα Κλαδική Σύμβαση που:
- Διατηρεί για ακόμη τρία χρόνια τους μειωμένους από το 2013 μισθούς.
- Καταργεί το πενθήμερο με διευθυντικό δικαίωμα και υποχρεώνει τους εργαζόμενους σε δουλειά 7 ημερών, με εξαντλητικά ωράρια με μεγάλη φθορά στην υγεία των εργαζομένων.
- Επαναλαμβάνει το διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων.
Υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση στα μέτρα των ξενοδόχων. Σύμβαση που ακόμη κι έτσι εφαρμόζεται σε ελάχιστα ξενοδοχεία.
Η σημερινή πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου με αυτή τη γραμμή, είναι μέρος του προβλήματος των εργαζομένων και της επίθεσης που δέχονται από τους εργοδότες, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίθεση που συνεχίζεται που εξελίσσεται κι έχει στόχο τις κατακτημένες με αίμα κατακτήσεις καθώς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην εργοδοσία, παρέα με την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού στο χτύπημα του ταξικού - εργατικού κινήματος.
Σημειώνουμε ότι αυτές οι προσπάθειες και πρακτικές απέναντι σε πρωτοπόρους εργαζόμενους, σε αγωνιστές δεν είναι πρωτότυπες. Στο παρελθόν τέτοιες πρακτικές εφάρμοζαν οι Μακρής, Θεοδώρου, πριν την Χούντα, αλλά και η Χούντα που, εκτός της διαγραφής, τους έστελνε εξορία. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες φτηνές, αλλά και απεγνωσμένες πρακτικές, θα ξεμπερδεύουν με τους αγωνιστές σε κάθε χώρο και κλάδο.
Η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας αντικειμενικά θα βρεθεί στο προσκήνιο, ό,τι κι αν κάνουν μαζί κυβέρνηση, εργοδοσία και τα στηρίγματά τους στα συνδικάτα. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την σύγχρονη δουλεία.
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή από κάθε κλάδο, που δεν ταυτίζει τον ρόλο του με αυτόν της πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, να καταδικάσει τις διαγραφές των τριών συναδέλφων και να απαιτήσει να σταματήσει κάθε προσπάθεια να εμποδιστεί η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο στον κλάδο να κάνει δική του υπόθεση την αλλαγή της κατάστασης στο σωματείο, την οργάνωση της πάλης για την διεκδίκηση των πραγματικών μας αναγκών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.