Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Δελτίο τύπου της Γραμματείας Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ για την κινητοποίηση των εργαζομένων του ξενοδοχείου Elounda Breeze στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης


Γραμματεία Ηρακλείου

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων του ξενοδοχείου Elounda Breeze στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Elounda Breeze, που συνεχίζουν ανυποχώρητα και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους τον αγώνα για να παρθούν πίσω οι 12 απολύσεις συναδέλφων.

Η χθεσινή κινητοποίησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και η τοποθέτηση από πλευράς της εργοδοσίας είναι αποκαλυπτική. 
Η εταιρία που προχώρησε στις απολύσεις, θεωρεί «εκβιασμό», «πολιτική σκοπιμότητα» και «χτύπημα κάτω από τη μέση» τον αγώνα των εργαζομένων για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους! Δεν είναι τυχαίο το επιχείρημα ότι «ζούμε σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα της Ε.Ε. με ελεύθερη οικονομία» για να στηρίξει την «καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία επιλογής προσωπικού».

Αποδεικνύεται ότι τόσο η Ε.Ε., όσο και οι κυβερνήσεις είναι όργανα που νομοθετούν, με κριτήριο τις απαιτήσεις των ξενοδόχων και των μεγαλοεπιχειρηματιών στο πλαίσιο της καπιταλιστικής «ελεύθερης οικονομίας». 
Αυτοί φυσικά αξιοποιούν τους νόμους για να τσαλαπατήσουν ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων με απολύσεις, εντατικοποίηση, ατομικές συμβάσεις κλπ. και η Περιφέρεια από κοντά σιγοντάρει με φιέστες για τον τουρισμό και στήριξη των ξενοδόχων (στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια Περιφέρεια και ξενοδόχοι ταυτίζονται).
Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους, αυτή είναι η «αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», αφορά τα κέρδη τους και καμία σχέση δεν έχει με την εργατική τάξη και τα δικαιώματά της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση του εργοδότη έχει στο επίκεντρο τα σωματεία των εργαζομένων, το Σωματείο Εργαζομένων του Ξενοδοχείου Elounda Breeze και το Συνδικάτο ΕΤΞ-ΣΕ «Τάλως», δηλαδή τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα «αυτόκλητους προστάτες των εργαζομένων»! 
Το πιο αποκαλυπτικό είναι ότι η επίθεση δε γίνεται από έναν οποιοδήποτε εργοδότη, αλλά από τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας, ο οποίος αμφισβητεί το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται στο χώρο δουλειάς τους και να διεκδικούν!

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και στο Ηράκλειο χρειάζεται να προετοιμάζονται, αφού τέτοιες παρεμβάσεις από την εργοδοσία προετοιμάζουν το έδαφος για γενικευμένη επίθεση ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν. 
Τώρα χρειάζεται να οργανωθούν στο Σωματείο, να συσπειρωθούν στην επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων για να ενισχυθεί ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα.
Να δώσουν δυναμικό παρών στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 7 Απρίλη, και στο Ηράκλειο στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στη νέα σφαγή που ετοιμάζεται με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Καλούμε τους συναδέλφους στο Elounda Breeze να συνεχίσουν, όπως κάνουν μέχρι σήμερα τον αγώνα τους, έναν αγώνα που μπορεί να εμπνεύσει και να δείξει το δρόμο για όλη την εργατική τάξη, για να ξεπεραστεί η απογοήτευση, ο συμβιβασμός, ο φόβος. 
Για να ανοίξει ο δρόμος για εργατικό κίνημα δυνατό για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε αυτά τα χρόνια, για να διεκδικήσουμε δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Και επειδή ο συγκεκριμένος εργοδότης κλείνει την ανακοίνωσή του με το ρητό «Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι», να του απαντήσουμε απευθυνόμενοι στους συναδέλφους με το ποίημα του Νατζίμ Χικμέτ: «Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πως θα γίνουν τα σκοτάδια λάμψη;»
31/3/2017
Το γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.