Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΥΡΑΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ - Ξενοδοχείο Elounda Breeze


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σαιζόν και ενώ οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει ήδη το προσωπικό τους, η Διεύθυνση του ξενοδοχείου Elounda Breeze που ανήκει στον όμιλο Vita Hotels συμφερόντων του κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη (Επιτρόπου-Aντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης), ανακοινώνει  απολύσεις προσωπικού.

Απολύει εργαζόμενους που την προηγούμενη σαιζόν δούλεψαν  ευσυνείδητα ατέλειωτες ώρες στα πόστα τους, χωρίς να πληρωθούν ούτε μία παραπάνω ώρα. Τιμωρούνται γιατί «έκαναν το λάθος» να είναι μέλη Σωματείου και διεκδίκησαν μέσω του Επόπτη Εργασίας τα δεδουλευμένα τους – μισθούς, άδειες, επιδόματα - (όχι τις υπερωρίες τους)!

Προβαίνει σε απολύσεις απλήρωτων από την προηγούμενη σαιζόν εργαζόμενων!

Zητήσαμε συνάντηση με τον κ. Βαμιεδάκη, όμως δεν είχε διαθέσιμα ούτε λίγα λεπτά από τον χρόνο του για να μας δεχτεί.

Δεν δέχτηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των εργαζόμενων, παραβλέποντας ότι εμείς οι εργαζόμενοι - και όχι οι πέτρες και τα έπιπλα των εγκαταστάσεων - είμαστε η βιτρίνα και η «μηχανή» της επιχείρησής του! Η «Εργασιακή Ειρήνη» που επικαλούνται οι συνεργάτες του, δεν επιτυγχάνεται με απολύσεις - αλλά βέβαια - «Εργασιακή Ειρήνη» γι’ αυτούς είναι τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι του «σκάβε και σκάσε» - αλλοιώς απολύεσαι!

Η εργοδοσία πιστεύει πως «ανανεώνοντας» το προσωπικό, μπορεί να ξεμπερδέψει με το Σωματείο μας και τους εργαζόμενους που διεκδικούν.

Ξεχνά όμως κάτι σημαντικό: Η ανάγκη ίδρυσης του Σωματείου και οι λόγοι που ακόμη και νέοι συνάδελφοι οργανώνονται σ’ αυτό, δημιουργήθηκε από τον τρόπο που «χειρίζεται» τους εργαζόμενους από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το ξενοδοχείο και η προσπάθεια που καταβάλλει να μας κάνει όσο πιο φθηνούς γίνεται.

Οι ατομικές συμβάσεις πείνας που επιχειρεί να συνάψει με τους εργαζόμενους και η τρομοκρατία που εξαπολύει δεν θα περάσουν!

Στο Λασίθι υπάρχει σε ισχύ Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και απαιτούμε να την σεβαστεί!

Οι βαπτισμένοι «μαθητές» από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν θέση στο ξενοδοχείο και οι κανονικοί μαθητές θα μαθητεύσουν δίπλα σε επαγγελματίες για να μάθουν, όχι για να καλύψουν θέσεις εργασίας σαν φθηνά εργατικά χέρια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ

ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι -  ενωμένοι – με οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, διεκδικούμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας.

Κανένας συνάδελφος χωρίς δουλειά!

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας!

Οργάνωση όλων μας στα επιχειρησιακά και κλαδικά Σωματεία μας!

Εργαζόμενοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!


Ελούντα 15 μαρτίου 2017

Το Δ. Σ. του Σωματείου

2 σχόλια:

 
Από το Blogger.