Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού



Το παρακάτω κείμενο είχε ετοιμαστεί, μεταφρασμένο σε διάφορες γλώσσες, για να μοιραστεί στους επισκέπτες μας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην πόλη μας.
Οι καιρικές συνθήκες κλπ, δεν επιτρέπουν στον Δήμο την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.


"Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού.



            Ο Δήμος και τα ξενοδοχεία της περιοχής μας συμμετέχουν και με κάθε λαμπρότητα τιμούν εσάς, τους επισκέπτες μας, προσπαθώντας να αναδείξουν την περιοχή και να διατηρήσουν την αίγλη της.



            Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε αυτοί δηλαδή που δίνουν στην έννοια της φιλοξενίας μια πραγματική υπόσταση. Είμαστε αυτοί που βλέπετε καθημερινά δίπλα σας στα δωμάτια, στη ρεσεψιόν, στη παραλία, στα εστιατόρια… Είμαστε αυτοί που πασχίζουν να εξυπηρετήσουν κάθε σας ανάγκη. Είμαστε αυτοί που από την ποιότητα της δουλειάς μας, κρίνεται η δικιά σας ικανοποίηση και άρα όλο το οικοδόμημα της τουριστικής μας βιομηχανίας.


Δυστυχώς όμως αυτή τη μέρα κανείς δεν θα σας μιλήσει για εμάς. Δεν θα σας πει για τα δικά μας προβλήματα, που κάποιοι θέλουν να κρύψουν πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα. Ίσως κάποιοι πουν ότι σε μια μέρα γιορτής δεν μιλάς για προβλήματα. Το περίεργο είναι ότι για τα δικά μας προβλήματα, δεν θέλουν να τα συζητάνε ούτε τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου.



Ξέρουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία από εσάς, είναι άνθρωποι της δουλειάς που έρχονται εδώ για να μπορέσουν να ξεκουραστούν, να πάρουν δύναμη και να συνεχίσουν. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ελάχιστοι Έλληνες εργαζόμενοι μπορούν πια να κάνουν διακοπές. Εδώ στην καρδιά της Ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν απαγορευμένη σκέψη. Οι ξενοδόχοι έχουν τη δύναμη να ζητήσουν τα πάντα, και οι εργαζόμενοι έχουν  προδοθεί και αποτελούν τα εύκολα θύματα. Δουλεύουμε μόνο το μισό χρόνο, αλλά πρέπει να ζήσουμε τις οικογένειές μας για ολόκληρο το χρόνο, χωρίς επιδόματα, πληρώνοντας ολοένα και περισσότερα σε φόρους, σε δαπάνες υγείας και εκπαίδευσης. Και πάντα με το φόβο ότι αν μιλήσουμε, αν αντισταθούμε, το επόμενο καλοκαίρι δεν θα βρούμε δουλειά.



Σήμερα και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, προσπαθούμε να αποκτήσουμε φωνή, να υψώνουμε το ανάστημά μας διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Ο αγώνας μας είναι και δικός σας αγώνας. Σας λέμε την αλήθεια και ζητάμε τη συμπαράστασή σας, την αλληλεγγύη σας. Στείλτε παντού το μήνυμα ότι στο τόπο που πήγατε, συναντήσατε εργαζόμενους, που αντιμετωπίζουν -ίσως πρώτοι αυτοί- τα εργασιακά μοντέλα του 21ου αιώνα, όπου η εργασία μετατρέπεται ξανά σε δουλεία. Μαζί με τις εντυπώσεις σας για την πανέμορφη περιοχή μας, διαδώστε το μήνυμα μας: Όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους, υπάρχει ελπίδα μιας καλύτερης μέρας για όλους τους λαούς.



Ζητάμε

  •  Να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η εκμετάλλευση,
  •   Δεν δεχόμαστε την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία,

  •  Κατώτατος μισθός για όλους τους εργαζόμενους στα 751 ευρώ χωρίς να διαχωρίζεται η αμοιβή με ηλικιακά κριτήρια,

  • Ταμείο ανεργίας για όλους τους άνεργους και για όσο διαρκεί η ανεργία,

  •   Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ,

  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος, χωρίς επιβάρυνση των ανέργων,

  • Ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη,

  • Συντάξεις αξιοπρέπειας και όχι εξευτελισμού

  • Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας

  •   Εργατικές κατοικίες για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων

  • Περισσότερα σχολικά κτίρια ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας και να πληρούν όλους τους κανόνες παιδαγωγικής, υγιεινής και ασφάλειας,

  • Ενισχυτική διδασκαλία για τα παιδιά των εργαζομένων που δεν μπορούν να πληρώνουν φροντιστήρια.



Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στο τόπο μας, και να διαδώσετε το τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Η αλληλεγγύη σας είναι το όπλο μας".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.