Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Elounda Breeze συνέχεια... Απάντηση στο δημοσίευμα της εργοδοσίας

 

Η ανακοίνωση της εργοδοσίας πως όλοι οι εργαζόμενοι είναι πληρωμένοι μας έφτειαξε τη διάθεση.
Καινούριοι διευθυντές προσπαθούν να υποστηρίξουν τον εργοδότη τους - γι' αυτό άλλωστε πληρώνονται - παραβλέποντας ότι είναι κι αυτοί αναλώσιμοι εργαζόμενοι όπως όλοι μας.
Την θέση τους  κατείχαν άλλοι (αλήθεια πόσοι διευθυντές, γενικοί διευθυντές κλπ. άλλαξαν στην εταιρία τα δυο τελευταία χρόνια);

Άλλοι απολύθηκαν και άλλοι παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεξαν το χάλι!

Οι κύριοι εκπρόσωποι της εταιρίας αποφάσισαν να "αποκαταστήσουν" την αλήθεια σαν γνήσιοι θεματοφύλακες κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα -  να φλυαρούν με στόχο να μπερδέψουν την κοινή γνώμη και να δικαιολογήσουν τις - κατά την άποψή μας στοχοποιημένες - απολύσεις των συναδέλφων μας - οι οποίες έφτασαν "αισίως" μέχρι στιγμής τις δώδεκα (!) - αύριο μπορεί να έχουμε κι άλλες...

Θα κάνουμε λοιπόν και εμείς από την πλευρά μας μια προσπάθεια αποδόμησης της ανακοίνωσης τους για να δούμε τελικά ποιός λέει αλήθεια.

  • Η αποπληρωμή των εργαζομένων πότε έγινε; "Μήνες πριν" όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας ή χθες Δευτέρα 20 Μάρτη ενόψει της προσφυγής μας στην Επιθεώρη Εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή  24 Μάρτη; (Υπάρχουν αποδεικτικά statements μισθοδοσίας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζόμενων). Μήπως η ιστορία με την πληρωμή του προσωπικού κρατάει τώρα και δύο χρόνια και για να γίνει αυτή η αποπληρωμή έγιναν μια σειρά από κινητοποιήσεις; Το αυτονόητο που αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση ποιό είναι; Είναι αυτονόητο για αυτούς ότι οι εργαζόμενοι να πρέπει να πάνε στον Επόπτη Εργασίας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα; Να κάνουν στάσεις εργασίας μέσα στην σαιζόν; Να τους χρωστάνε δεδουλευμένα μέχρι και χθες; Φαίνεται πως οι κύριοι εκπρόσωποι της εταιρίας έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος και μάλλον τους διαφεύγει και η ερμηνεία της  λέξης "αυτονόητο"... 
  • Αποσιωπούν το γεγονός ότι όλα αυτά δεν είναι πρωτοφανή... τα ίδια ακριβώς ζητήματα είχαν (και έχουν) οι συνάδελφοι από τα άλλα ξενοδοχεία  συμφερόντων του κ. Βαμιεδάκη   από το Ηράκλειο μέχρι και την Ρόδο! Απληρωσιά και απολύσεις όσων τόλμησαν να διεκδικήσουν δεδουλευμένα!
  • Για το θέμα της μαθητείας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Άγιος Νικόλαος και τα περίχωρα είναι κύρια τουριστική περιοχή και όλοι οι συνάδελφοι στα ξενοδοχεία γνωρίζουμε πολύ καλά τί γίνεται με την μαθητεία σε αυτούς τους χώρους είτε πρόκειται για Έλληνες ή  Αλλοδαπούς. Κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο το εξής: Δεν δεχόμαστε ΚΑΝΕΝΑΣ (από όπου και αν προέρχεται) εργαζόμενος με το πρόσχημα της μαθητείας να πληρώνεται 300 ευρώ, να κρατάτει κανονικό πόστο και να δουλεύει 10/ωρα και 12/ωρα.
  •  Για την "πολιτική δίωξη" του κ. Βαμιεδάκη - γιατί έτσι την παρουσιάζετε -  σας διαβεβαιούμε το εξής: Κανένας συνάδελφος δεν κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και σίγουρα δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η θέση του, μπορεί να την κρατήσει όσο θέλει! Όμως αυτό που έχει σημασία  και μην προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας, είναι πως αν ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό της Κρήτης ακολουθεί τέτοιες τακτικές δεν χρειάζεται δα και πολλή φαντασία να καταλάβουμε τι κάνουν οι υπόλοιποι! 
  •  Τέλος μιας και μας συμβουλεύετε για το πως πρέπει να λειτουργεί το συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσουμε και μεις από την πλευρά μας μια συμβουλή για το πως  πρέπει να λειτουργεί μια πραγματικά υγιής επιχείρηση: Ξεκινήστε  την προσπάθεια με το να πληρώνετε κανονικά και στην ώρα τους τους εργαζόμενους που απασχολείτε, σταματήστε την εντατικοποίηση της δουλειάς, προσλάβετε εξειδικευμένο προσωπικό πλήρους απασχόλησης και τότε θα δείτε και την αύξηση της ποιότητας που ζητάτε αλλά και τα καλά σχόλια στα διάφορα sites που παρακολουθούν οι tour operators.
  • Όσο "ταράζετε" τους εργαζόμενους στην φθηνή εργασία, απλήρωτη  υπερωρία, στις καθυστερήσεις στους μισθούς και στην εντατικοποίηση, όσο προσπαθείτε "να βγάλετε από την μύγα ξύγκι", τόσο θα πέφτουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τόσο θα βρίσκετε απέναντί σας το συνδικαλιστικό κίνημα που λειτουργεί για τα συμφέροντα των εργαζόμενων όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας. Η αναφορά σας αυτή πραγματικά μας δίνει έμπνευση για τις επόμενες μάχες που θα δοθούν και θα δώσουμε όλες μας της δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στα αυξημένα καθήκοντα που βάλατε στο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής.
 
 Άγ. Νικόλαος 21 Μάρτη 2017

το Δ.Σ. του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ"



1 σχόλια:

 
Από το Blogger.